Vissen in Maastricht en omstreken

De VVM kent een keur aan viswateren, van stromende rivieren tot kanalen, grindafgravingen tot kleibekkens de VVM heeft het.


Onze stilstaande wateren zijn de Geusselt, Itteren en de 5Kop. Deze wateren bezitten een divers bestand aan vis en zijn voor de gemiddelde visser goed te bevissen. Er worden hier vaker mooie vangsten gedaan en karpers tot 17kg zijn geen uitzondering. Snoek, baars en zeelt voelen zich ook thuis in deze wateren en zijn dan ook volop aanwezig.


Brasem, winde en voorn zijn basiselementen in al onze wateren en zijn dan ook volop aanwezig.

De stromende wateren die in ons visgebied liggen zijn de Maas, het Julianakanaal en de Zuid Willemsvaart. Wateren die kwa moeilijkheidsgraad wat hoger liggen dan onze stilstaande wateren. Dat heeft niet alleen te maken met de bezetting maar ook zeker met drijfvuil, plantengroei en grootte. Op deze stromende wateren wordt de bezetting vooral bepaald door karper, meerval, snoekbaars, baars, voorn en brasem. Als mooie bijvangsten zijn zeelt, roofblei, kopvoorn, barbeel en grote winde zeker interessant voor de sportvisser.


Aan de stromende wateren liggen ook een aantal grindgaten en inhammen hierop zijn dezelfde vissoorten te verwachten met dien verstande dat er natuurlijk minder drijfvuil en geen stroming is.

Als klap op de vuurpijl heeft de VVM ook nog een parel van een viswater „de grensmaas” met barbeel, zeeforel en zalm is dit een fantastisch stukje buitenland in Nederland.

We hopen dat jullie veel visplezier hebben in en rondom Maastricht.