VERSLAG WITVIS WEDSTRIJD APRIL 2022

Verslag witvis wedstrijd VVM

Na enkele weken van voorbereiding was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover, de witvis wedstrijd van de VVM!

Om 7:00 waren alle 14 witvissers bij elkaar gekomen bij de VVM tent om te beginnen met een kopje koffie en wat sterke vissers verhalen.

De stekken werden geloot, de keuzes voor de lunch en het avondeten werden doorgegeven en iedereen vertrok per voet, fiets of brommer naar de stek.

Om 9:00 klonk het startsignaal en gingen de hengels het water in, de maden, mais en lokvoer gingen het water in en het wachten kon beginnen.

Al snel bleek dat het een lastigere pot vissen werd dan gedacht. De brasems vertoonde paai perikelen, waardoor het aantal lijnzwemmers en valse aanbeten hoog was.

Maar, aangezien een aantal van de beste witvissers van de VVM aan de waterkant zaten kwamen de vissen toch op de kant.

Om 12:00 klonk de toeter voor de pauze, waarbij iedereen een heerlijk broodje van WOW Foodstore op de stek kreeg gebracht. Na de middagweging stond de totale teller op 62,82 kilo aan brasem, karper, zeelt en een paar rutsen.🐠

Na de lunch werd de doos met trucjes opengetrokken, want met een totale prijzenpot van €360,- was er genoeg te verdienen, los van de status en de faam die bij het winnen van zulke wedstrijden hoort!😜

In de middag liet de zon zich goed zien en werden de gezichten van de heren steeds bruiner en zelfs rood. Hydratatie was van groot belang, dus werd er voldoende drinken uitgedeeld.🍻

Om 16:00 klonk het eindsignaal en begon de tweede weging. In de tweede ronde is er totaal 74,92 kilo aan vis gevangen, waardoor het totaal op 137,74 kilo voor de hele dag is uitgekomen.

Nadat iedereen de spullen had opgeruimd, begon de prijsuitreiking met daarbij een lekker koud drankje en een heerlijke pizza of frieten!

Al met al was een groot succes als we de complimenten van de vissers mogen meenemen!

Wanneer de volgende wedstrijd weer was werd meermaals gevraagd, dus daar komen we nog op terug!!

Heren bedankt en tot de volgende!