DE VERENIGING

HSV-VVM (afkorting van Hengelsportvereniging Visstand Verbetering Maas) is een van de grootste Limburgse hengelsportverenigingen.

Met viswater vanaf de Belgische grens bij Lixhe tot aan de monding van de Geul in de Maas bij Voulwames-Bunde, de kanalen en vijvers in Maastricht. Prachtig en gevarieerd water voor elke tak van sportvisserij.

De Maas en haar grindgaten zijn bij uitstek de plaats om in de natuur te vertoeven. De wateren in Maastricht geven een stads karakter aan de visserij.

Onze vereniging staat voor de serieuze visser die met respect voor de natuur de hengelsporthobby uitoefent.

Respect voor de natuur betekent voor onze leden dat ze de vis netjes behandelen (iedere vis moet worden terug gezet), geen afval achterlaten, zich rustig tijdens het vissen gedragen en geen schade toebrengen aan de flora en fauna.

Daarnaast zet VVM zich in voor een goed visbestand. Dit doen wij in overleg met Rijkswaterstaat, Sportvisserij Limburg en andere zuster organisaties. Onze jaarlijkse karperuitzet is hier een voorbeeld van. Als visrechthebbende van een gedeelte Grensmaas, maken wij ook deel uit van de Visstand Beheers Commissie Grensmaas.

Tevens werken we samen met Stichting Limburgs Landschap en Staatsbosbeheer, om het viswater gelegen in hun gebieden, zo ideaal mogelijk voor alle partijen te kunnen gebruiken.

De gemeente Maastricht en Consortium Grensmaas zijn onze partners op het gebied van de vijvers en controle inzet van BOA’s. We werken nauw samen met de politie Maastricht en Eijsden-Margraten om stroperij en ander illegale hengelsport gerelateerde zaken tegen te gaan.

Dit alles om voor onze leden een aantrekkelijk viswater in een mooie omgeving te bieden.

ONZE SPONSOREN: