Controleur sportvisserij

VVM Controleur Sportvisserij

 

Geniet jij ervan om aan de waterkant te zijn? Vind jij het leuk om een praatje te maken met vissers? Hecht je er waarde aan dat alle regels op de VVM wateren nageleefd worden, zodat iedereen op een correcte manier kan genieten van de VVM wateren? Als jij jezelf hierin herkent, lees dan vooral even door! 

 

Wij zijn bij de VVM (Visstand Verbetering Maas) opzoek naar een representatieve en vriendelijke doch rechtvaardige controleur sportvisserij die ons team van controleurs wilt versterken!  

 

Wie is Visstand Verbetering Maas (VVM)

 

Visstand Verbetering Maas is de visvereniging van Maastricht en tevens een van de grootste visverenigingen in Limburg. Er vissen ongeveer 4500 leden op de  +-500 hectares viswater die in beheer zijn bij onze vereniging. Om ervoor te zorgen dat er toezicht en controle is heeft de VVM een team van 5 vrijwillige sportvisserij controleurs die ervoor zorgen dat alle regels die zijn opgesteld om netjes worden nageleefd op en rondom het water. 

 

Je bent dus een belangrijke schakel in ons team van vrijwilligers, want jij draag er aan bij dat iedereen kan genieten van zijn/haar visserij op de wateren van de VVM. Zowel nu als in de toekomst! 

 

Wat wordt van jouw verwacht als controleur sportvisserij?

 

Het allerbelangrijkste is dat jij eraan bijdraagt dat iedereen op een juiste manier kan genieten van de visserij op de VVM wateren. Jij bent het visitekaartje van de vereniging, dus het is belangrijk dat je de VVM op een goede manier kunt vertegenwoordigen bij de vissers. Tijdens een controleronde begroet je de visser vriendelijk en met een glimlach, maakt een praatje, controleert of alles in orde is en je zet de route voort. Je hebt wel oog voor detail, want er zijn altijd vissers die je proberen te foppen. Maar, je blijft ten alle tijden netjes en rechtvaardig als je iets tegenkomt wat niet mag volgens de regels. 

 

Tijdens een controle let je op zaken zoals:

 

– Het in bezit hebben van de juiste vergunningen

– Netjes achterlaten van de visstek

– Terugzetten van gevangen vis 

– In achtneming van de aangewezen en gesloten tijden van diverse aas- en vissoorten

 

Het is dus belangrijk dat jij enige kennis en ervaring hebt met de hengelsport en de bijbehorende regels. Natuurlijk kom jij in een team van ervaren controleurs en kun je altijd met jouw vragen terecht bij de hoofdcontroleur. 

 

Wat kun jij als controleur verwachten? 

 

– Je komt in een team van gezellige controleurs, want naast controleren drinken we ook graag samen een koffietje of een biertje! 

– Je brengt regelmatig tijd door aan de waterkant en bent lekker buiten bezig. 

– Je krijgt van de VVM je eigen VVM kleding, zodat jij herkenbaar bent aan de waterkant. 

– Je kunt jouw sociale vaardigheden verder ontwikkelen, omdat je constant in contact bent met andere mensen.

– Door alle gesprekken aan de waterkant, leer je veel vissers kennen waardoor je netwerk groeit.  

– Door onze samenwerking met BOA’s en de Politie doe jij ook ervaring op met hun beroep. 

– Wanneer wij na een proefperiode zien dat jij goed past binnen ons team en een representatieve controleur bent, zullen wij jou een passende vrijwilligersvergoeding bieden.

 

Kort samengevat, ben jij de representatieve controleur die wij zoeken om de VVM op een positieve en een rechtvaardige manier te vertegenwoordigen langs de waterkant? Stuur dan een e-mail met jouw gegevens en een korte motivatie naar controle@hsv-vvm.nl en dan nemen wij snel contact met jou op! 

 

Mocht je eerst nog vragen hebben of een keer willen meekijken? Dan mogen deze vragen ook naar controle@hsv-vvm.nl worden gestuurd!